Isolatie Gevelisolatie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Gevelisolatie vermindert het verlies van warmte uit uw huis en is op diverse manieren te plaatsen. Welke manier geschikt is voor uw woning en wat het kost, dat leest u hier.

Gevelisolatie kosten

Op basis van de isolatiematerialen en de arbeidsuren worden de prijzen van gevelisolatie samengesteld. Wanneer u uitgaat van een eengezinswoning met een totale geveloppervlakte van 90 m2 dan bent u gemiddeld het volgende kwijt:

  • Spouwmuurisolatie euro 1.800
  • Isolatie buitenkant gevel euro 8.700
  • Isolatie binnenkant gevel inclusief voorzetwand euro 13.000

Besparen op gevelisolatie 
Met gevelisolatie zorgt u ervoor dat uw woning duurzamer wordt. In uw regio zijn meerdere isolatiebedrijven gespecialiseerd in het isoleren van gevels. Vergelijk daarom eerst de prijzen van isolatiebedrijven door gratis en vrijblijvend 6 offertes op te vragen bij isolatiebedrijven uit uw regio. U ontvangt binnen twee werkdagen de offertes in uw mailbox. Vergelijk deze offerte’s en zie direct welk isolatiebedrijf de klus het goedkoopste kan uitvoeren. Door te vergelijken kan uw besparing oplopen tot 40%.

Gevelisolatie voor uw woning
Wanneer woningen niet zijn geïsoleerd dan verliezen ze veel warmte. Door gebruik te maken van gevelisolatie kunt u dit verlies tegengaan en veel op uw stookkosten besparen. Zoals genoemd is gevelisolatie beschikbaar in een drietal varianten, te weten spouwmuurisolatie, isolatie van de buitenkant en isolatie van de binnenkant van de gevel.

Spouwmuurisolatie
Een spouwmuur (buitenmuur of gevel) bestaat uit 2 aan elkaar bevestigde muren, tussen deze 2 muren bevindt zich een ruimte. Deze ruimte heeft een zogenaamde spouw van 7 tot 9 cm. Doordat deze muren zo zijn geplaatst zijn ze vochtwerend, ze hebben echter geen isolerende functie. Isolatiemateriaal kan worden aangebracht door hele kleine gaatje te boren in de muur en isolatiemateriaal er vervolgens in de spuiten. Dit is vermoedelijk de beste manier om goedkoop uw woning te isoleren met een zeer beperkte terugverdientijd.

Isolatie buitenkant muur
Dit is een kostbare manier van isoleren maar levert meer rendement op dan spouwmuurisolatie. Bij het isoleren van de buitenkant van de gevel wordt er isolatiemateriaal tegen de buitenkant van uw woning geplaatst, vervolgens wordt het afgewerkt met gevelbekleding en / of sierpleister. Voor deze manier van isoleren heeft u vaak een vergunning nodig van uw gemeente.

Isolatie binnenkant muur
Stel dat u geen toestemming krijgt om de buitenkant van uw woning in #city:t# te isoleren, dan kunt u eventueel kiezen voor het isoleren van de binnenkant van uw woning. In dit geval wordt er aan de binnenkant een voorzetwand geplaatst die vervolgens wordt afgewerkt met behang, stuc of muurverf. Het isolatiebedrijf maakt vaak gebruik van gipsplaten, panelen van hardschuim of warmtereflecterende folie.

Isoleren en het bouwjaar van uw woning
Het is vaak niet bekend of zichtbaar wanneer een woning voorzien is van gevelisolatie. U kunt er echter van uitgaan dat woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 niet zijn voorzien van isolatie maar wel zijn voorzien van een spouw. Woningen gebouwd tussen 1976 en 1988 zijn vaak wel geïsoleerd doch met slechte materialen, in dit geval moet er vaak worden na-geïsoleerd. Bij woningen dit na 1989 zijn gebouwd is er vaak sprake van middelmatige tot goede isolatie.

Warmte blijft in uw woning
Isolatie laten aanbrengen vergt vaak een aardige investering , maar het levert ook voldoende op. Door uw woning te laten isoleren zorgt u ervoor dat warmte binnen blijft. Doordat deze warmte binnen blijft hoeft u minder te stoken en gaan de kosten voor het stoken dus omlaag. Bij een spouwmuurisolatie waar u over het algemeen zo een euro 1.800 voor kwijt bent bespaart u ongeveer euro 500 aan stookkosten per jaar. Dat houdt dus in dat u uw investering binnen 3,5 tot 4 jaar heeft terugverdient.

Ventileren en isoleren
Wanneer u uw woning gaat isoleren dient u er ook rekening mee te houden dat isolatie de warmte vasthoudt. Om gezond te leven heeft u echter wel frisse lucht nodig, daarvoor heeft u ventilatieroosters nodig. Vraag hier naar bij uw isolatiebedrijf. Bekijk ook de mogelijkheden voor kruipruimte isolatie en isolatieglas.