Voor het isoleren van spouwmuren wordt er gebruik gemaakt van veel verschillende soorten isolatiemateriaal. Wij gaan het hebben over glaswol of zoals het ook wel wordt genoemd inblaaswol, dit is een wol dit kunstmatig wordt geproduceerd. Dit isolatiemateriaal is ideaal om te gebruiken als bouwmateriaal en bestaat uit een mix van gerecyclede glasscherven en zand.
Isolatie kosten spouwmuurisolatie met glaswol
Glaswol kost gemiddeld genomen zo een euro 7,50 per m2. Afhankelijk van het type woning en de totale spouwoppervlakte van de woning zal het isolatiebedrijf een offerte maken. In deze offerte wordt over het algemeen de kosten voor materiaal, arbeidskosten, machinekosten en BTW meegerekend. Voor een gemiddelde tussenwoning van 65 m2 zal men tussen de euro 800 en de euro 1.100 in rekening brengen.
Spouwmuurisolatie offerte op maat
U weet nu wat de prijs is voor en standaard tussenwoning. Het kan echter zo zijn dat u wel benieuwd bent naar de exacte prijs voor spouwmuurisolatie met glaswol bij uw woning. Vraag dan gratis en vrijblijvend 6 offertes aan bij isolatiebedrijven in uw regio. Binnen slechts 2 werkdagen ontvangt u alle offertes in uw mailbox. Waarom 6 offertes? Simpel, het prijsverschil tussen de isolatiebedrijven kan best groot zijn, wanneer u de prijzen 1 op 1 vergelijkt zult u zien dat u tot 40% kunt besparen. Snel en eenvoudig besparen doet u door ons offerteformulier in te vullen. Onze service is uiteraard gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.
Glaswol installeren in uw spouwmuur
Glaswol is een materiaal wat vaak in de bouw wordt toegepast. Dankzij de isolerende werking is het geschikt voor onder andere vloeren, kruipruimtes, spouwmuren en daken, bovendien is het erg duurzaam omdat het gemaakt wordt van gerecycled materiaal. Het is wel aan te raden om dit te laten door door een professioneel isolatiebedrijf. Zelf klussen met glaswol kan leiden tot irritaties van de huid en allergische reacties veroorzaken. Isolatiebedrijven werken hier dagelijks mee en weten precies hoe ze dit materiaal aan kunnen brengen in de spouw.
Voordelen isoleren met glaswol
Menigeen vraagt zich af wat nou precies de voordelen zijn van het isoleren van spouwmuren met glaswol. Glaswol kent zowel voordelen als nadelen ten opzichte van andere isolatiematerialen, welke dat zijn leest u hieronder.
Isolatiewaarde glaswol
Door gebruik te maken van de juiste spouwmuurisolatie is het mogelijk een woning energiezuiniger te maken en ervoor te zorgen dat u minder hoeft te stoken. Glaswol is beschikbaar in diverse varianten. Naast de verschillenden varianten zijn er ook diverse aanbieders van glaswol. Over het algemeen is er bij glaswol sprake van een hoge isolatiewaarde, van HR+ (goed) tot HR++ (uitstekend). Glasrol uitgevoerd met een HR++ label heeft een hogere isolatiewaarde dan steenwol.
Geluidsabsorptie glaswol
Glaswol is ideaal om geluiden van buitenaf tegen te gaan of om kieren af te dichten, daarnaast houdt het ook geluiden in de woning zelf in toom. Alhoewel steenwol vaak een betere werking heeft, hoeft u zich met glaswol in uw spouw geen zorgen te maken over herrie in uw woning.
Brandwerende functie
Minder zorgen met een brandveilige woning, dat begint dan met glaswol. Glaswol is brandveilig en is een uitermate effectief middel tegen brand. Op het gebied van brandveiligheid scoort de onbrandbaarheid van glaswol meter dan PUR-schuim of isolatiekorrels.
Waterafstotende functie
Naast zand en gerecycled glas bestaat glaswol uit stukjes siloconen, deze siliconen zijn goed bestand tegen alle weersinvloeden en zijn waterafstotend. Bij het isoleren van uw spouw hoeft u zich dan ook geen zorgen meer te maken over schimmels of ongedierte.
Werkwijze spouwmuurisolatie met glaswol
Het isolatiebedrijf maakt eerst kleine gaatjes in de buitenmuur, waarna wordt het materiaal wordt via de buitenmuur aangebracht. Na het vullen van de spouwmuur worden deze gaatjes weer gedicht met metselspecie. Net zoals steenwol hoeft u de woning dus niet te laten verbouwen. Ook hoeft u de woning na het aanbrengen van de isolatie niet door te laten luchten, een van de voordelen van glaswol is dat dit net zoals steenwol geurloos is. Een isolatiebedrijf is gemiddeld een halve tot een hele dag bezig met het isoleren van de woning, dan dit proces u eigenlijk heel weinig merken. Bekijk ook de opties voor purschuim en isolatiekorrels.